T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / SORGUN - Sorgun Çiğdemli İmam Hatip Ortaokulu

Sorgun Çiğdemli İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
0354 425 70 12
Belgegeçer
0
WEB
https://cigdemliortaokulu.meb.k12.tr
Adres
ÇİĞDEMLİ BELDESİ KALE MAH. KALE CAD. NO 16 SORGUN / YOZGAT
Vizyon
Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerikli, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; çağa ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede, bölgemizde örnek bir ‘‘ Model Okul’’ olmaktır.
Misyon
Biz, öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün okul ve çevre ile bilgiyi elde eden, onu kullanan, üreten ve paylaşmayı bilen bireyler olarak, yaşadıkları çağın sunduğu bütün değerleri benimsemiş, elde ettiği bilgi birikimi ve sahip olduğu kendi milli ve tarihi öz değerlerini hazmetmiş bireyler olarak yetişmeleri için onların önünü açmak ve yeni ufuklara koşmalarına yardımcı olmak için varız.
Başarılar
Okulumuz 14.06.2019 Tarihinde 3 yıl geçerli olmak üzere temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan ´´Beyaz Bayrak´´ almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte her yıl fen liselerine öğrenci göndermekteyiz.Ayrıca öğrencilerimizden 2019 Yılı YEŞİLAY Sağlıklı Nesil,Sağlıklı Gelecek Yarışması il Birinciliği. 2020 Yılı Akıl ve Zeka Oyunları ilçe Üçüncülüğü gibi sonuçlar aldık. 2020-2021 Eğitim Öğretim sezonu sonunda yapılan LGS (Liseye Giriş Sınavı) nda okulumuz 8. sınıf öğrencileri göstermiş oldukları yüksek performansla okulumuzun adını bir kez daha duyurmuşlardır. Bu sınava mevcut 15 öğrencimiz de katılmışlardır.Bunlardan : 1 öğrencimiz Yozgat Şehitler Fen Lisesini , 1 Öğrencimiz Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesini, 1 öğrencimiz de yine Sorgun Ahmet Alan Anadolu Lisesini kazanmıştır. Diğer öğrencilerimiz de Sorgun´umuzda bulunan değişik anadolu liselerine yerleşmişlerdir.
Öğretmen :9
Öğrenci :80
Derslik :4
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1100
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:30 --- 14:50
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce-Arapça
Ulaşım
Karayolu (Belediye ve Çekerek, Tokat ve civar köy ve kasabaların dolmuş ve otbüsleri)
Servis Bilgisi
Taşıma Merkezi olup çevre mahalle ve köylerden öğrencilerimiz servisle taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Kuzey: 39 82 59 40 Güney: 35 30 37 07 Yozgat´ın Sorgun İlçesinin Doğu Yönü
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
12 Km
Kontenjan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
2018-2019 Eğitim öğretim yılı sonunda 9 öğrencimizi mezun ettik.Bu öğrencilerden 6´sı merkezi sınava girdi. 1 öğrencimiz Sorgun Mevlüde-Ahmet Doğanay Fen Lisesine yerleşti. 2021-2022 Eğitm Öğretim döneminde 1 öğrencimiz Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesine,1 öğrencimiz Şehit Ahmet Alan Anadolu Lisesine yerleşirken diğer öğrencilerimiz de Kız ve Erkek imam hatip liselerine,anadolu liselerine ve mesleki liselere yerleştiler.Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencimiz yoktur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Merkezi Sınav Sonucunda Fen Lisesine yerleşme yüzdesi: %11'dir
Sportif Etkinlikler
Okul içi futbol ve voleybol turnuvaları,Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı
Yazdır